Saltar al contenido principal

Consultas Online

avatar

Consulta formulada por:

Juan Carlos Regidor Campayo

¿Qué sabéis sobre las modificaciones que hay que hacer para acceder a subvenciones en Cataluña?

05.06.11

Hola, somos una asociación cultural en Cataluña y nos han comentado que cambia la Ley y que tenemos que adaptar los estatutos para poder acceder a subvenciones.

¿Que cambios se han de actualizar? ¿Podeis enviarnos las modificaciones que hemos de poner y en donde tenemos que ponerlas?

Gracias
Juan Carlos Regidor
www.elgenerador.org

Compárte en las redes sociales

Respuestas

avatar
#1

Opinión anónima

20.06.11

Mira a ver si tienes aquí la respuesta:

http://www20.gencat.cat/portal/site/Justicia/menuitem.6a30b1b2421bb1b6bd6b6410b0c0e1a0/?vgnextchannel=7785f31f87203110VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default&vgnextoid=7785f31f87203110VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD

Un saludo.

Valentín

avatar
#2

Opinión anónima

20.06.11

Por si no puedes acceder, te paso el texto completo:

Saludos.

_____________________________________

Adaptació d’estatuts
Adaptació dels estatuts d’associacions i federacions al llibre tercer del Codi civil de Catalunya

D’acord amb el que estableix la disposició transitòria primera de la Llei 4/2008, de 24 d’abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques (en endavant CCC), les associacions subjectes a les disposicions del llibre tercer del Codi civil de Catalunya hi han d’adaptar els estatuts i han d’inscriure aquesta adaptació en el registre corresponent, si escau, en el termini de tres anys a comptar de l’entrada en vigor de la Llei (2 d’agost de 2008).

Quines entitats han d’adaptar els seus estatuts a la Llei 4/2008?

1. Només ho han de fer les associacions i federacions els estatuts vigents de les quals no continguin les dades requerides a l’article 321-4.1 del CCC.

Article 321-4 Estatuts
1. Els estatuts de les associacions han d’incloure, almenys, les dades següents:
a) La denominació.
b) El domicili.
c) La durada, si no es constitueix per temps indefinit, i la data d’inici de les activitats, si no coincideix amb la d’atorgament de l’acta fundacional.
d) Les finalitats i les activitats que es proposa dur a terme, indicant-ne l‘àmbit territorial.
e) Els tipus d’associats, si escau, i els requisits que s’han de complir per a adquirir la condició d’associat en cada cas, les causes de pèrdua d’aquesta condició i els procediments d’admissió i de baixa, incloent-hi, si s’ha previst, la baixa disciplinària.
f) Els drets i els deures dels associats i el règim disciplinari.
g) En les associacions en què col·laboren persones en règim de voluntariat, els mecanismes de participació d’aquestes.
h) Les regles sobre la convocatòria i la constitució de l’assemblea general ordinària i de l’extraordinària.
i) Les regles sobre l’organització i el funcionament de l‘òrgan de govern que estableixin el règim de convocatòria i constitució, la composició, la manera de designar-ne, destituir-ne i renovar-ne els membres, i la durada del mandat d’aquests.
j) El règim de deliberació i adopció d’acords dels òrgans col·legiats i el procediment d’aprovació de les actes.
k) El procediment de modificació dels estatuts.
l) El règim econòmic.
m) La previsió de la destinació dels béns sobrants

2. Les associacions i federacions que ja hagin inclòs als seus estatuts les prescripcions mínimes especificades a l’esmentat article 321-4.1, no han d’adaptar-los al nou marc legal. No obstant això, d’acord amb el que estableix la disposició final primera del llibre tercer del CCC, si alguna disposició estatutària o reglamentària s’oposa en algun aspecte al llibre tercer del Codi civil, no té efecte i se supleix per la regulació prevista en aquest llibre.
3. Les entitats que hagin d’adaptar al nou marc legal els seus estatuts pel fet que no continguin les dades establertes a l’article 321-4.1 del CCC, tenen a la seva disposició en aquest web el model d’estatuts adaptat i, en cas de dubte, poden enviar les seves consultes a l’adreça electrònica dgdej.dj@gencat.cat o bé telefonar al número 93 316 42 03.

avatar
#3

Respuesta del participante:

Juan Carlos Regidor Campayo

21.06.11

Gracias por vuestra respuesta. A partir de ahora comenzaremos a mirar de actualizarlos.
saludos

solucionesong.org
Un proyecto de